Het parkeren van arbeidscontracten bij derden is niet zonder risico’s!

Al even terug heeft de reclame code commissie de payroll en broker sector gewaarschuwd!

Het maken van reclame voor schijnoplossingen is verboden. Toch zien we nog steeds allerlei partijen in de markt die schijnzekerheid bieden aan inleners van zzp-ers en tijdelijk personeel.

Het nieuwste fenomeen is het parkeren van arbeidscontracten van medewerkers bij derden in een fase b contract. Dit nadat drie tijdelijke contracten in 2 jaar rechtstreeks vooraf gingen.  In dat kader moeten werkgevers, flexwerknemers en de flex sector deze uitspraak maar eens goed gaan lezen.

De sector moet zich beraden over de garanties die ze nog durven te geven aan haar opdrachtgevers en zullen nogmaals goed naar hun website moeten gaan kijken! Deze materie wordt er per 1 mei overigens niet eenvoudiger op. Indien er sprake is van een gezag verhouding zullen ook zzp-ers met deze materie te maken gaan krijgen.

Voor oplossingen of neutral advies in deze, belt u Loon en Werk!