Opdrachten van uitzendkrachten op grote schaal beëindigd

Per 1 juli gaan nieuwe ontslagregels in. Uitzendkrachten die langer dan 2 jaar werken krijgen na beëindiging van een opdracht vanaf dan recht op een transitievergoeding. Voor sommige bedrijven reden om voor 1 juli afscheid te nemen van uitzendkrachten, zo lezen we o.a. in het volgende artikel:

http://www.volkskrant.nl/economie/ing-ontslaat-externen-om-vaste-krachten-te-redden~a3980213/

Wat ons daarbij ook opviel is dat er klaarblijkelijk uitzendorganisaties zijn die geen fase c contract bieden, het vaste contract voor de uitzendkracht. Opdrachtgevers van deze uitzendbureaus moeten daardoor contracten als het ware omleiden naar payrollbedrijven die wel een fase c contract bieden. Wij zijn benieuwd of voor deze uitzendkrachten het ontslagbesluit payroll medewerkers van toepassing is.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.